Schrijven

Schrijven


schrijven

The word department kan diverse documenten voor je opstellen en/of updaten. Een klein project, zoals het schrijven van quick start sheets of het samenstellen van een onderhoudshandboek, het kan allemaal.  
Behalve dat deze documenten geschreven moeten worden, zijn het ook working documents. Wanneer een leverancier onderdelen met een andere specificatie gaat gebruiken dan moet je de productsheets updaten. Wordt er een nieuwe wet aangenomen met betrekking tot veiligheid of arbeidsomstandigheden, dan moet het veiligheidsplan of het bedrijfshandboek aangepast worden. Dit werk kunt uitbesteden aan The word department.   
  
Mijn specialisme ligt op het technische en maritieme vlak, maar ook in andere vakgebieden kan ik je van dienst zijn. De documenten kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels opgesteld worden. Ik werk met hoogwaardige softwarepakketten zoals MS Office en Adobe Frame Maker om tot het beste resultaat te komen.   

Een aantal voorbeelden van welke documenten in voor je kan schrijven, samenstellen en/of updaten: 

  • Handleidingen 
    Installatiedocumentatie 
    Onderhoudsdocumentatie 
    Service documentatie
  • Trainingsdocumentatie 
  • (Technische) rapportages 

Handleidingen 

Handleidingen voor je klanten 
Deze leveranciers handboeken bestaan meestal uit meerdere onderdelen. Een deel gaat over hoe het product moet worden geïnstalleerd. Een ander deel geeft informatie over de werking en het onderhoud. Ook bevatten deze handboeken vaak instructies met betrekking tot foutmeldingen en garantie.  

Monteurshandboek 
Dit document bevat hoofdzakelijk gegevens die de monteur nodig heeft om het werk uit te voeren. Denk hier bijvoorbeeld aan specificaties van onderdelen, aanhaalmomenten, benodigde gereedschappen etc.
 

Trainingsdocumentatie 

Verzorg je interne trainingen of instructies voor klanten, zorg dan voor duidelijk lesmateriaal. Dit is niet alleen handig tijdens de training, maar het kan ook gebruikt worden als naslagwerk. 
 
Ook voor opleidingsinstanties en coaches is het belangrijk om de studenten en coachees te voorzien van duidelijk documentatie.  

Technische rapportage 

Je monteur heeft onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uitgevoerd bij een klant. Na afronding van de klus is er beknopt verslag gedaan van het uitgevoerde werk. De klant heeft echter een uitgebreidere rapportage nodig voor de verzekering, het Classificatie Bureau of zijn eigen administratie. De monteur is alweer bezig met een volgend karwei, wie schrijft nu het verslag voor de klant? 

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van documenten die ik voor je kan schrijven, samenstellen of updaten. Neem contact op om de mogelijkheden met betrekking tot andere documenten te bespreken.